Friday, August 26, 2011

selamat balik kampung

maap salah dipinta

masa yang dinantikan dah pun tiba. time nie, tanya jer la kat siapa2 pun budak2 uitm jengka nie, mesti kat otak depa semua duk citer sal balik kampung. masing2 duk pulun layan lagu raya n packing2 beg nak balik raya. bagi aku, memang nie time yang dinanti. lama kot xbalik kampung. err.. sebulan lebeh gtu lah. hu9..


dengar lagu raya dari penyanyi2 lama n baru buatkan naluri hati menjerit2 nak balik raya. tahun nie mencatat sejarah baru untuk aku sebab nak balik raya naik kereta api tanah melayu (KTM). fuyooo.. nak bangga seh.. ececeh...

bukan senang bai aku nak naik ketapi nie. almaklumlah, bukan ramai member2 aku yang nak naik ketapi nie. aku pun kalau diberi peluang nak naik bus, tapi.. time2 raya kat sini, tiket bus dari temerloh ker selatan habis pulak. aduyai...

ketapi pun ketapi lah. janji dapat balik kampung. xsabar kowt nak buat persiapan raya kat rumah. biorpun aku yang buat sengsorang sambil layan lagu raya. lah.. nape lak aku sowrang yang kena buat? yolah, tinggal aku sowrang ja kat umah la nie. semua beradik2 aku kan dah kahwin n ada umah sendiri.. sapa lagi yang layak kemas umah en babah n puan mama kalao bukan aku? naseb anak bongsu kan..

pegi bndar jengka tadi malam jumpe kad raya. comey..
tahun nie maap la kawan2 semua ea, xda kad raya nak hantar. xsempat n malas ar rasanya. thun punya thun depan mybe kad raya aku sampai kot kalo waktu tu aku free..
okielah, nak layan lagu raya sambil packing barang nie. jumpe masa raya nanti ea.. papai....

p/s : teringat kenangan dengan cik cbaju merah naik ketapi lompat time raya cina... =P

Monday, August 22, 2011

KENAPA AKU PERLU SUKA DIA?!

KISAH SAYA N AWAK

sungguh tak tahu apa yang aku rasa sekarang ni. 
betul ker apa yang aku rasa @ hanya mainan perasaan?
seyes aku benci.
perkara paling susah kat dunia 
adalah berfikir n berfikir.
macam yang tengah aku buat sekarang nie lah..
suka? minat? kasih? 
cinta?  tak kot..
tapi, kenapa mesti ader "KOT" tu?
huargh.. en abah, puan mama.. tolong!!

Friday, August 19, 2011

Nk bAgi aWarD.

muge award xseberapa nie dapat buat kowrang epy..




cik seliporjepon kasutnya biru,
dipakai waktu hari minggu,
sudilah kiranya semua shabt2ku,
amek award dari diriku..

Wednesday, August 17, 2011

150 juta

video 

lagu yg cam best nie..(memang best pown kan..) aku dedicate kat kowrg2 ea..
credit to my fwens yg suggest lagu nie kat aq..
enjoy k..

Tuesday, August 16, 2011

bestnyer dapat award

 setelah lamer berblogwalking.. akhirnya aku singgah kat 2 site nie. yang paling best, empunya blog nie bagi award kat followers nyer. oh.. sungguh terharu rase haty ini..

credit to cik abc and cik fadzmeera yang bek aty sangat2 bagi award kat follower dye.. 



ni dari cik abc. kalo kowrg nak, boley clik sini..



ni plak dari cik fadzmeera. cantik kan cartoon ye.. nak macam nie? please clik kat cni



Monday, August 15, 2011

Friday, August 12, 2011

epy fasting day..




12 ogos 2011
yea.. dah masuk hari ke dua belas berpuasa. macam tak percaya kan dah hampir 1/2 bulan kita berpuasa. tahun nie first time aku posa as student kat u. mak ai, kena beli sendiri lauk buka n yang paling sedew makanan sahur apa yang ada jer. selalu aku makan biskut n roti gardenia 0.60 jer aw. tu pown rembat cik alia roomate aku punya.. he9..

juadah buka pulak, aku suka makan murtabak, tau fu fa n nasi tomato. xderla suka sangat pown sebenarnya. tapi tu jer lauk yang ada kat cni. cik babah.. kiter nak makan ikan pari bakar.. kat cni xsedap lor. huk9.. nk yang kat parit botak.. 

xsilap, lagi 3 jumaat aku nak balik beraya. time2 nie otak semua dah pk kg nak balik raya. n buat pertama kalinyer, aku nak balik kg m'gunakan ketapi tanah melayu. saja nak tukar angin. sebenarnya, tiket nak balik raya abes dah. sengal tol.. penangan raya punya pasal..

sem ni subjek ladang kat nursery paling best. dah ler kami dapat balik awal, pastu xder sangat parktikal yang kena buat. cuma ada 1 pojek jer yang buat aku ngah serabut giler skrang nie.. TERRARIUM.. adush.. kena lak perah otak 3 suku aku nak buat benda alah nie... kalo kowrg x sure, tgk pic kat bwh nie.. iniler terrarium yang BENCINTA aku nak buat. huk9...


ni terrarium kat negara barat


terrarium yang bakal aku buat nanti aku update.. tu pun kalo jadik.. dah ler nak buat memang bencinta ngan aku. tapi nak credit kat din n amar yang join group aku.. kowrang jer la ea yang buat semua... aci x?? he9

Thursday, August 4, 2011

kawan, fwens, forever

lots of love




a - z





aku-dia-kamu-kita

salam sahabat... buat sahabat2 ku yang tercinta, yang baru ataupun yang lama.. aku amat2 sayang kowrng sangat2 k.. seyes aku xtipu. even kita dah lama tak contact, name kowrg still aku xdelete dlam hati aku k..

buat teman2 lama.. hanya seuntai doa mampu aku hantarkan buat kesejahteraan kowrang di sana.
buat teman-baru yang tidak sampai setahun kita kenal, aku amat perlu pemahaman kowrang dalam proceed hidup ni.

adat dalam berkawan, masing2 mesti ada hal.. dan hal yang aku tak paham.. kenapa perlu bermasam muka? kenapa perlu tuduh-menuduh, kata-mengata, benci-membenci sedangkan itu semua lahir dari silap kefahaman bahas semata? aku serba salah sekarang nie ok.. xtaw nak berpihak pada siapa.. nak kekiri dikata berat sebelah.. nak dikanan dikatanya tak kenang budi.. so, pada siapa pula aku kena mangadu? perlu ke aku teruskan sikap berpura-pura? depan yang ni kata yang ni.. depan yang tu kata yang tu.. aku penat ok.. talam dua muka?? seyes rasa macam nak mati..
kalau keadaan ni kena kat kowrang pown mungkin kowrang buat macam aku kot. huk9.. sebenarnya aku malas nak masuk campur hubungan kowrang. cukuplah masalah aku sendiri pown xsettle-settle lagi. nak pula tambah masalah kowrong.. GILA.
xbolehker salah sorang beralah? hina ker kalau kita yang mulakan maaf? buruk sangatker orang yang memafkan orang lain? apa? dia ada sikap buruk? biarlah dia.. kalau itu sikap n sifat dia. kita nak buat macammana? nak paksa dia ceritakan yang benar? xda maknanyer. kalau kita xmau sakit hati, lebih baik kita maafkan dia. birlah dia dengan hidup dia yaag asyik nak tambah2 dosa.. dah ler kita penat kena tipu, pastu kena pikir pulak nak kenkan dia balik.. tak ker kerja bodoh tu??

okie.. aku dah feed up. malas ar nak masuk hal kowang lagi. xpaham aku. apa jenis kawan la kowrang nie. zaman aku dulu k\wan xda la nk musuh2 nie. aku tersepit!!!

p/s: rasa kesian kat depa semua. last2 aku jugak yang merana coz xbeley nk jumpa depa semua. larikan diri? merempat kat tempat yang xsepatutnya? huk3.. banduan di bumi sendiri.. tension okie..

#update#
dalam hal nie aku xtaw mana yang salah, mana yang betul.. sush jugak kan nk jdik neutral nie. tapi kalau kowrang2 kan, xbengang ker kalo cerita sal kowrang dijaja2. bukan stakat maruah kowrng yang dipertahankan, malah segala aib boley jadik xelok.. cdew kan dengan petangai orang yang macam2 nie. salah orang lain nampak, salah sendiri lom tentu perasan.
kali nie, dengar cerita versi lain, esok lain pulak, n lsa dh tentu2 lain.. yang sebelah pihak pulak cerita lain?? oh tidak....