Friday, November 30, 2012

Bilanya Time "Main Masak-Masak" Part 2

Sweet Potato yang sweet sangat..

Yang ni adalah resepi kedua kami dalam Main Masak-masak. Keledek goreng... ala, goreng je pun kan. itupun nak kecoh ker??
Hahaha.. haruslah kecoh.. Sebab aku ada blog. Haruslah update enty kan.. ko ada??
Sebenarnya resepi ni saje je kami cuba. Maklumlah, ada rumah sendiri kan. kenalah main masak2 je kerjanya..

Jika sebelum ni Orang ramai potong keledek biasa2 je, tapi kami nak try buat sesuatu yang baru. Ala2 fries keledek.

Guna apa? Tepung Goreng Serbaguna ADABI.. okie, salah beli tepung tu sebenarnya. Ingatkan tepung tu boleh je nak guna semua jenis gorengan, tak sangka ye, rupanya untuk ayam, ikan, sotong dan udang je..
untuk keledek xda dalam list k..

Alang2 dah beli, guna je lah kan. kita buat resepi sendiri. kalau xsedap pun, yang cument je kita2 je kan.. betul x chef ida n chef eja?? kalau setuju sila kelip2 mata 9 kali.. hehehe.. senyum sikit.. =)

Lepas siap goreng, bau dia memang superb. dan ditambah dengan satu bahan rahsia, keledek fries kami jadi sannnnggggat sedap. HEAVEN je rasa. Apa bahan rahsia tu?? dalam pic atas tu x nampak la.. kena zoom kot baru clear..
bahan rahsia tu adalah... teng...teng...teng...   biji BIJAN..

ye, BIJAN. chef ida kata tambah bijan lagi rangup.. memang pun. sumpah tak tipu.. Lepas ni kowrng mesti kena cuba..
Cakap banyak pun tak guna, kalau sape2 yang nak rasa fries kami ni, sila hadirkan diri anda ke kelas ATB2Bm / ATB2Am hari isnin ni pukul 3.00 pm..

Sebabnye, kami ada presentation time tu.. Alang2, boleh la promote produk kami sekali.. he..he..he..

No comments:

Post a Comment