Friday, December 21, 2012

Niat nak Ber-study

just 4 aim

Yeah.. Tadi merupakan hari last lecturer untuk sem 2.. lepas ni tak da dah p kelas-kelas lagi. Tak ada dah nak jumpa lecture, bangun pagi-pagi, masuk kelas lambat, tak tidur malam siapkan asgment, ketar lutut nak buat presentation, otak stress fikirkan test n quiz.. tak ada, tak ada dan tak ada.. HEAVEN..

Sekarang tinggal paper final jer.. OPPSS.. budak2 'lompat' macam aku ni jangan nak suke sangat la kan.. Ada satu test je lagi blom settle, ke dua test?? haha.. satu sebab madam kiteowrang p wat conference, so, test terpaksa ditunda, kedua sebab carry mark rendah sangat, kena ada test back up. Aku kah calon-calon yang bakal ambil test back up tu?? Rasanya, YA..

Pic kat atas tu snap masa cluz ento tengah wat presentation. KAt depan owrang sibuk wat present, kami kat belakang wat present lain. Main game la, snap-snap gambar la, kenyit-kenyit mata la.. Asam garam student .. =) jangan dicontohi ye adik-adik.. Kesian kat presenter2 tu.. Penat diowrang wat slide.. kena la appreciate sikit..

Mulanye minggu "study week"  memang untuk study kan.. Tapi, ramai yang ambil kesempatan ni nak balik kampung halaman memasing.  Alasan, nak jumpa mak & abah nak mintak restu. Katanya.. Okie, yang tu baik dah niat. tapi kalau seminggu kat kampung, seminggu kat rumah, duk besarkan badan je, xda guna la kan seminggu time study week tu.

Patutnya, time ni la kita nak kaji balik semua silibus sepanjang satu sem tu. ye dak?..yang tak paham boleh la rujuk terus pada lecture ataupun buat perbincangan dengan kawan2.  Bukannya masa untuk berfoya-foya ye.. Sebut pasal 'amazing nye student2' nie,  tetiba teringat kat ayat ni :



Betul kan.. hahaha.. Sape penah buat sila kedip2 mata..

Tapi jujur bagi aku la kan, aku pun bukan study sangat time-time ni.. Time study week ni la nak marathon movie la, nak p shopping la, nak packing barang-barang untuk bawak balik la, nak p foya-foya habiskan bajet biasiswa la, nak qada' tidur la, macam-macam hal.. Study ke mana, tetiba..
ESOK ADA PAPER!!!  hahaha,
time ni, xda sapa yang mampu tolong..

Dari ayat awal sem : "moga aku menjadi dean list sem ni" bertukar manjadi "moga aku tak repeat paper sem nie".. annoying seh..

Selagi ada masa ni, berjuang la sehabis-habisnya.. Selagi result tak keluar, selagi tu kita still boleh pasang niat, pasang harapan nak jadi yang terbaik.. Tak 4.00 flat pon, 3.50 cukup dah.. Dean List gak.. First Class gak.. hew-hew-hew..

Ni nak wat wish untuk member aku yang bakal grad,
Untuk cik Azlina haron, Semoga sukses selalu. ni sem last degree kan. Member kita yang budak uitm gak @ mentor aku..  Untungnye dia.. jeles taw.. WISH YOU LUCK dear.. =)

Dan tak lupa wish luck gak kat semua dak2 degree ladang part 2 batch 4 uitm perlis. Kita fight 4 final, hope semua dapat kesuksessan..

Ada rezeki, Jumpe lagi sem depan.. In Sha Allah..




4 comments:

  1. tq sudi blog kak. wish you all the best..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan
    done follow

    http://www.iuzira.com/2013/05/my-doodle-dah-siap-by-munirah-mn.html

    ReplyDelete
  3. tq guyz 4 support..
    =)
    hope we still can keep in touch..

    ReplyDelete
  4. jemput join

    http://www.iuzira.com/2013/11/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

    http://www.iuzira.com/2013/11/easy-peasy-giveaway-by-fd-part-2.html

    ReplyDelete